O kvapku lepší ako včera.

Spomínate si ešte na časy, keď sme si vyberali kaviarne na základe osobných preferencií? Poďme tam, pretože:

  • tam majú vynikajúcu kávu
  • lenže tu ponúkajú ku káve aj keksík a vodu
  • a tu zasa majú čerstvé dezerty

Dôvodov, prečo ísť, či nejsť do danej kaviarne bolo niekoľko. Rozdiely sa postupom času vyrovnávajú a na naše rozhodnutie začína viac vplývať podvedomie. Atmosféra a obsluha v kaviarni sa dnes stala meradlom pri rozhodovaní každého z nás. Ako vybočiť z davu a poskytnúť svojim zákazníkom najlepšiu obsluhu?

  • Prvý dojem

Stačia 4 sekundy, aby si potencionálny zákazník urobil prvý dojem o Vašej kaviarni. Vizuálne zhodnotí priestor, načuchne k atmosfére, zbežne prejde ponuku, ktorá by mala byť jasná a zrozumiteľná. Nasleduje sociálny kontakt s obsluhou. Spôsob privítania a usadenia zohráva kľúčovú rolu pri budovaní dobrého mena kaviarne.

  • Komunikácia a objednávka

Správny barista by mal mať na zreteli, staré známe toľkokrát spomínané heslo: ,,zákazník má vždy pravdu“. Veľa zákazníkov má jasno a presne vie, o čo majú záujem. Sú však typy ľudí, ktorí potrebujú poradiť alebo len trochu postrčiť. Viac mlieka, viac cukru, miska s vodou pre psíka? Pre správneho a ochotného baristu by takáto požiadavka nemala predstavovať žiaden problém. Dôležité je, uvedomiť si rozličné príbehy ľudí prichádzajúcich do kaviarní. Nie každý zákazník príde s úsmevom na perách a s dobrou náladou. Ak sa vám však podarí uspokojiť jeho potreby a pri rozlúčení sa na vás ,,tá zamračená tvár“ usmeje, môžete sa tešiť z vášho profesionálneho prístupu k práci.

  • Čistota pol života

Čisté a pekné oblečenie sú základom každého baristu. Ruka v ruke s oblečením ide priestor, v ktorom sa pohybujete. Dokonale umytý servírovací riad, chladiace boxy na zákusky, čisté stoly a stoličky sú ,,must have“ každej kaviarne. Nebudeme ani zachádzať do detailov, čo si pomyslia vaši zákazníci platiaci pri bare, keď zbadajú hromadu špinavého riadu, vodného kameňa a zaschnutých omrviniek.

  • Multitasking

Či ste za barom sám alebo máte tím kolegov je dôležité správne organizovať svoju prácu. Nezmyselné pobehovanie po priestore vás rýchlo unaví. Nádych a výdych. Na všetko treba rozvahu. V tíme sa pracuje skvele. Naši kolegovia by mali byť spoluhráčmi, s ktorými ste na jednej vlne. Keď si bude každý robiť svoju prácu svedomito, všetko vám pôjde pekne od ruky. Aj barista je vlastne tímový hráč.

Práca baristu je náročná a krásna zároveň. Každý deň stretnete množstvo ľudí, ktorí môžu mať aj vďaka vám o kúsok lepší deň. Nezabúdajte, že na detailoch stojí celý svet. Pomôžte rodičom s kočiarom, prineste čerstvú vodu do misky pre psíka alebo podajte vázu, ak niekto príde s kyticou. Malé veľké veci nás odlišujú od ostatných.